Zoological Record Plus - április 10. - június 9.     

https://trials.proquest.com/trials/trialSummary.action?view=subject&trialBean.token=TRTBD61WDZGW0THORUOV

 

Wiley Online Library - március 23. - május 23.    

http://onlinelibrary.wiley.com/browse/publications?type=journal&activeLetter

 

Taylor and Francis Online - április 1. - május 31.

www.tandfonline.com

Az Institute of Physics 2017 áprilisában próbahozzáférést biztosít az IOPScience journals platformhoz az intézmény számára. A felületen az IOP folyóiratainak teljes szövegéhez lehet hozzáférni. Kérem, ellenőrizzék az elérést, illetve ajánlják a próbahozzáférést az intézmény kutatói számára: http://iopscience.iop.org/journalList

Az IOP képviselői előreláthatóan 2017. május 15-én szerzői fórumot tartanak Budapesten az érdeklődő könyvtárosok és kutatók számára.

2017. május 12-ig elérhető a Wiley Online Library minden ELTE polgár számára az egyetem IP területeiről, valamint VPN/Stunnel használatával akár otthonról is.

Wiley Online Library a világ egyik legátfogóbb multidiszciplináris folyóirat-gyűjteménye. 1997-ig visszamenőleg szolgáltatja a közel 1500 folyóiratban megjelent 4 millió cikket olyan tudományterületeken, mint bölcsészet- és orvostudomány, természettudomány, társadalomtudomány. A könnyen kezelhető felhasználói felületen lehetőségünk van egyéni beállításokat eszközölni. A-Z listákon címek és tudományterületek alapján is böngészhetünk. A szolgáltató összeállított egy rövid angol nyelvű leírást, melyben részletesen megnézhetjük, hogy az egyes funkciókat miként érhetjük el és használhatjuk azokat a gyakorlatban.

2017 végéig elérhető az Akadémiai Kiadó Orvosi Folyóiratcsomagja minden ELTE-polgár számára az egyetem IP-területeiről, valamint Shibboleth azonosítással akár otthonról is. A 4 kurrens és 6 archív folyóiratot tartalmazó gyűjtemény részeként, szintén elérhető a NOTA (Napivizit Orvosi Tudástár Alkalmazás) magyar nyelvű szakirodalmi kereső alkalmazás. 

decemberi sikeres tesztelést követően 2017 végéig elérhetővé vált a CNKI (China National Knowledge Infrastructure) nemzeti projekt keretein belül készített, China Academic Journals Full-text adatbázis humántudományi gyűjteménye. 

elérhetőség: http://oversea.cnki.net/kns55/

forrás: konyvtar.elte.hu


2017-ben számos új adatbázist rendelt az ELTE az EISZ program segítségével.

2017 végéig elérhetővé vált ELTE IP-n keresztül a ProQuest által szolgáltatott SciTech Premium Collection természetttudományos és műszaki adatbázis.

Új tudománymetriai mérőszám került bevezetésre a Scopus hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisban.  

2017. január 5-ig próbahozzáférés keretén belül elérhetővé vált, a Tsinghua Egyetem kezdeményezésével létrejött kínai tudományos adatbázis. A CNKI számos kínai szakfolyóiratot, e-könyvet, disszertációt, évkönyvet stb. szolgáltat, melyek jelentős része angolul is elérhető. 

November 16-ig ingyenesen elérhető a New York Times online!

1 / 10 oldal

nyitva tartás

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

9-18

8.30-16

8.30-16

8.30-16

8.30-14

 

az ELTE online folyóiratai

 

Teljes szöveges EBSCO keresés

Joomla templates by Joomlashine