online egyetemi tananyagok

Környezettudományi alapok címmel tankönyvsorozatot készítettek az ELTE TTK munkatársai egy tartalomfejlesztési TÁMOP-projektben. A tananyagokat elsősorban a környezettan alapképzésben és a környezettudomány mesterképzésben fogják használni, de több tananyag más természettudományos diszciplínák képzésében is alkalmazható (pl. Salma Imre: Környezetkémia).

A tananyagok ingyenesen elérhetők.

a projekt honlapja: http://etananyag.ttk.elte.hu

hozzáférés: http://etananyag.ttk.elte.hu/page.php?10

Ingyenes elérhetők azok a vegyészmérnök/biomérnök/vegyész képzésben használható tankönyvek, amiket a Kémiai Intézet és a BME munkatársai készítettek egy Támop projektben.

Az elméleti és gyakorlati tananyagok a legkorszerűbb hazai és nemzetközi ismereteket közvetítik. Integrálni képesek a tudományos és ipari kutatási terület megújuló ismeretanyagát.

A tartalmak legalább 5 évig ingyenesen hozzáférhetők.

a projekt honlapja: http://tamop.ch.bme.hu

hozzáférés: www.interkonyv.hu

 

Több egyetem a YouTube-on is elérhetővé teszi a videóit, mint a

Böngésszen ön is a YouTube oktatással kapcsolatos oldalán!

steepleOktatási célú audió- és videotartalmak közzétételének és felhasználásának támogatására jött létre az Egyesült Királyságban a Steeple projekt az Oxfordi Egyetem, az Open University és a Cambridge-i Egyetem vezetésével.

Jelenleg a BA Festival of Science,  Cambridge-i Egyetem, a Cambridge Science Festival, a Millenium Mathematics Project, az Oxfordi Egyetem, az Open University, a Spoken Word és a Teachers TVanyagai elérhetők.

hozzáférés: http://podcast.steeple.org.uk

cambridgeA Cambridge-i egyetem honlapján is megjelentek a videó- és hanganyagok (korábbi cikkünkben az Oxfordi Egyetem podcast szolgáltatásának indulásáról számoltunk be), és a CamTv-n keresztül bárki megtekintheti a közzétett riportokat, előadásokat, videós híreket.

hozzáférés: http://mediaplayer.group.cam.ac.uk

oxfordAz Oxfordi Egyetem elindította a podcast szolgáltatását, és szabadon hozzáférhetővé tett többszáz órányi video- és hangfelvételt (jelenleg 518 tétel). A diákok és az érdeklődők hozzáférhetnek az oktatási tartalmakhoz a campuszon kívül is, amelyek letölthetők és bárhol megnézhetők, meghallgathatóak. 

Bővebben: Hang- és videofelvételek az Oxfordi Egyetemről

A Massachusettsi Műszaki Egyetem oktatási portálja az Open Course Ware, ahol szabadon és ingyenesen elérhetőek az egyetemi kurzusokhoz kapcsolódó oktatási anyagok. Persze az online kurzusok látogatása nem minősül MIT-s képzésnek (nem kapunk diplomát), és nem tudunk kapcsolatba lépni az egyetem oktatóival sem, ennek ellenére a tananyagok rendkívül népszerűek .

mit

Bővebben: MIT OpenCourseWare (OCW)

academic earthKíváncsi arra milyen előadásokat hallgathatnak az amerikai elitegyetemeken? Szeretne beülni a MIT vagy a Stanford óráira? Látogassa meg az Academic Earth kurzusait!

Az Academic Earth weboldalon többezer előadásvideó között kereshetünk, illetve böngészhetünk a témák (csillagászat, biológia, kémia stb.) vagy egyetemek (Harvard, MIT, Stanford stb.) alapján.

forrás: http://kereses.blog.hu/2009/01/29/tobbezer_tudomanyos_eloadasban_kereshetunk

Az elmúlt év munkájának eredményeként közel száz cím készül(t) el elektronikus formában. Ezen elektronikus dokumentumok a tudományágak széles spektrumát ölelik fel az irodalomtól az orvostudományon át a mezőgazdasági technológiákig.

hozzáférés: http://www.tankonyvtar.hu

nyitva tartás

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

9-18

8.30-16

8.30-16

8.30-16

8.30-14

 

az ELTE online folyóiratai

 
Joomla templates by Joomlashine